Achtergrond & Historie

In Nijmegen is er lange tijd weinig aandacht geweest voor het zaalvoetbal. Een echte zaalvoetbalvereniging specifiek gericht op de zaal bestond er dan ook niet.

 

Een aantal fanatieke zaalvoetballers proefde in de regio Nijmegen de behoefte aan een echte Nijmeegse zaalvoetbalvereniging en heeft hier dan ook gretig op ingespeeld met het oprichten van Madereros C.F..

 

In omgeving Nijmegen is er geen gebrek aan talent. Er zijn al meerdere zaalvoetballers doorgestroomd naar topclubs buiten de regio. Deze talenten haken vaak snel af omdat ze te ver moeten reizen. Daarnaast spelen ze natuurlijk liever voor een club uit hun eigen stad en met jongens die ze kennen of zelfs mee zijn opgegroeid. Ook deze talenten wilt de club dan ook een passend podium geven waarbij het de kans krijgt vanuit regio Nijmegen toch in hogere competities te spelen.

 

Daarnaast biedt Madereros C.F. ook voor de sportievelingen welke juist ook de gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan een mooie kans hun sport uit te oefenen. Tot op heden zijn er dan ook nog ieder jaar nieuwe teams uit zichzelf bijgekomen en is de club momenteel met 6 teams actief op verschillende niveau’s.